MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 19th, 2011, 04:12 PM
admin admin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Raleigh, NC, USA
Posts: 10,515
Thumbs up Hoster 5.03 Bug Reports

We thank you in advance to ONLY post Video Hoster or Lite 5.03 bugs in this Thread.

We released Hoster (and Lite) 5.03 with 9 new, 1 restored, 2 upgrades, and 9 bug fixes, and 1 removed item... a total of 22 changes.

You can download version 5.03 from http://www.mtu.com/upgrades/hoster.htm
__________________
Making Karaoke the best it can be!
http://www.mtu.com/
Reply With Quote
  #2  
Old September 19th, 2011, 11:54 PM
tkelley3 tkelley3 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Green Bay, WI
Posts: 49
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

I have only spent about 1 hour on this and all I can say is OMG this is excellent!! There are a few minor things that I have found but I am only reporting them so you can look at them later. The preview box when undocked and moved to the right and resized will cause video problems if it is "resized" as the song is playing. If you resize it and then play the song there is usually no problem. I can live with this little problem. Using the search dialog box and selecting a singer and then their folder works excellent but when you then search for a song the singer stays in the box and does not clear. When you add the song then the singers name is added along with the song. (You may be adding a different singer with your search.) I noticed that the search dialog box does not "go behind" the search dialog box "ever". It will go behing the singers dialog box however. I can live with all of those little things as well. Everyone check this version out. I believe "we are back" as the saying goes. Excellent job and I hope this is as stable as it looks so far. I even got my singers database back after it went missing during the last update. Excellent job Dave!
__________________
tmk
Reply With Quote
  #3  
Old September 20th, 2011, 12:53 PM
Joe Nieves Joe Nieves is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: NYC
Posts: 614
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Just a quick question, since the database will be updated on this 5.3 install, will it be possible to revert back to 5.2 if I need too...

Thanks,
Joe...
Reply With Quote
  #4  
Old September 20th, 2011, 01:49 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Once this new database is built for 5.03 it won't open in 5.02.

You will have to delete the database then start Hoster 5.02 and it and it will rebuild the database from scratch.

But this is what I did when we were beta testing in case I wanted to revert back, Go to your C:\MTU folder and make a copy of your Hoster folder, you can either save it in another folder or in the same folder but change it's name Example Hoster5.02. Then if you do decide to go back to 5.02 ( I'm sure you won't once you've tried it ) just delete the 5.03 Hoster folder created with 5.03 and past the renamed one in it's place renaming it Hoster again. This way you have all your data bases preserved for songs, singers and playlists.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.

Last edited by Roy Dennis; September 20th, 2011 at 04:54 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old September 20th, 2011, 09:27 PM
Joe Nieves Joe Nieves is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: NYC
Posts: 614
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Okay, so basically just copy the Hoster folder too another drive and swap if needed to revert back to 5.2..?

What about the "KMA Files" folder..?

Thanks Roy,
Joe...
Reply With Quote
  #6  
Old September 20th, 2011, 11:45 PM
p-buchanan p-buchanan is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 22
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Hi All,
I've run into a problem with Hoster 5.03. 5.02 worked fine on my Dell I7 6Gig Windows 7 Professional system.

I downloaded and installed the upgrade and it appeared to work just fine (with the exception of that wierd source error that they warn you about). After the reboot, I started Hoster and it converted the database. After the conversion, I tried playing a song, and it starts and stops. It does not play the song. I tried playing an mp3 file and the same thing happens. I tried reverting back to 5.02 and the same thing happens there now as well.

It has all of the latest updates, I've followed the steps for making sure that hoster runs on Windows 7, and I'm stuck.
Reply With Quote
  #7  
Old September 20th, 2011, 11:48 PM
hwheeler43 hwheeler43 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Swainsboro Georgia
Posts: 197
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

You will love 5.03. I cannot believe how fast the Singers Database is now. It is almost instantaneous even with singers with over 60 songs each. I cannot wait to load it on my desktop machine that serves as my backup. It was going way to slow on searches before. This is going to fix that problem. Kudos MTU.
Reply With Quote
  #8  
Old September 21st, 2011, 04:44 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by Joe Nieves View Post
Okay, so basically just copy the Hoster folder too another drive and swap if needed to revert back to 5.2..?

What about the "KMA Files" folder..?

Thanks Roy,
Joe...
Don't worry about the kma folder.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.
Reply With Quote
  #9  
Old September 21st, 2011, 05:08 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by p-buchanan View Post
Hi All,
I've run into a problem with Hoster 5.03. 5.02 worked fine on my Dell I7 6Gig Windows 7 Professional system.

I downloaded and installed the upgrade and it appeared to work just fine (with the exception of that wierd source error that they warn you about). After the reboot, I started Hoster and it converted the database. After the conversion, I tried playing a song, and it starts and stops. It does not play the song. I tried playing an mp3 file and the same thing happens. I tried reverting back to 5.02 and the same thing happens there now as well.

It has all of the latest updates, I've followed the steps for making sure that hoster runs on Windows 7, and I'm stuck.
Are all your song files on an external drive and if so was it plugged in when you first started Hoster ?

If you did not have the external plugged in then it would not rebuild the database correct. To remedy this go to your C:/MTU/Hoster folder and delete your songs.mdb file then restart Hoster and it should rebuild the database again.
You will have to do this even if you are trying to re-install version 5.02 as the 5.03 database will not run on 5.02, don't interfere with it while it's rebuilding.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.

Last edited by Roy Dennis; September 21st, 2011 at 05:15 AM.
Reply With Quote
  #10  
Old September 21st, 2011, 11:11 AM
p-buchanan p-buchanan is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 22
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Hi Roy,
Thanks for the response. My songs are not an an external drive, but on a second hard drive installed within the laptop. I replaced the songs.mdb, with an older copy (prior to the update), but I took your advice, and deleted the songs.mdb file and rebuilt the songs database. I received the *same* exact results, which is that hoster starts, but when I try to play any song, from any mode, the song stops immediately. Hoster does not crash.

I've seen similar results happen when the songs.mdb reports that a song file has a duration of 0 (such as what happens when a zip file is imported that is corrupt), but that is not the case here. I have Access 2010 installed on the system, and can open the songs.mdb file. The songs appear to have the correct durations, in comparision with an older songs.mdb.

This happens on both KMA and KMZ files. I tried re-importing a karaoke song, but while the importing seems to work, the karaoke song will not play.

This same thing happens if I try to play a .mp3 file. If I turn on the background audio function, it just highlights one song after another, but plays none of them. It continues to the end of the list.

The problem appears to be with playing an audio file. The code cannot access the file and just appears to move on to the next file.

Other functions seem to work, such as editing a song, or looking up a song.

I have tried installing an older version of hoster (5.02.07), but the same results here as well.

Here are my technical details:

Dell XPS 702X
Windows 6 Professional 64 bit
Intel Core i7-2630QM CPU @ 2.00 Ghz
4 Cores/8 Threads
6 GB RAM
Songs on secondary 640 GB HD.

==> What else do you need to diagnose?
Reply With Quote
  #11  
Old September 21st, 2011, 11:26 AM
p-buchanan p-buchanan is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 22
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Hi Roy,
The problem *may* be related to a secondary USB sound card that was recently installed. I'm getting different results now that it is plugged in. I receive no sound, but the songs appear to try to play! I'm going to reinstall 5.03, rebuild the songs.mdb, and see what happens!
Reply With Quote
  #12  
Old September 21st, 2011, 11:37 AM
KenKelley KenKelley is offline
VIP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hampton Roads, VA
Posts: 1,027
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by p-buchanan View Post
Hi Roy,
Thanks for the response. My songs are not an an external drive, but on a second hard drive installed within the laptop. I replaced the songs.mdb, with an older copy (prior to the update), but I took your advice, and deleted the songs.mdb file and rebuilt the songs database. I received the *same* exact results, which is that hoster starts, but when I try to play any song, from any mode, the song stops immediately. Hoster does not crash.

I've seen similar results happen when the songs.mdb reports that a song file has a duration of 0 (such as what happens when a zip file is imported that is corrupt), but that is not the case here. I have Access 2010 installed on the system, and can open the songs.mdb file. The songs appear to have the correct durations, in comparision with an older songs.mdb.

This happens on both KMA and KMZ files. I tried re-importing a karaoke song, but while the importing seems to work, the karaoke song will not play.

This same thing happens if I try to play a .mp3 file. If I turn on the background audio function, it just highlights one song after another, but plays none of them. It continues to the end of the list.

The problem appears to be with playing an audio file. The code cannot access the file and just appears to move on to the next file.

Other functions seem to work, such as editing a song, or looking up a song.

I have tried installing an older version of hoster (5.02.07), but the same results here as well.

Here are my technical details:

Dell XPS 702X
Windows 6 Professional 64 bit
Intel Core i7-2630QM CPU @ 2.00 Ghz
4 Cores/8 Threads
6 GB RAM
Songs on secondary 640 GB HD.

==> What else do you need to diagnose?
Greetings,

We have near itentical sysstems! Which Nvidia video card do you have?
__________________
Ken Kelley

Test & Show Computer:
Dell Laptop XPS L701X
Operating System - Windows 7 Pro, 64 Bit, SP1
CPU - Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q740 @ 1.73GHz, 1734Mhz, 4 Core(s) (1st Generation with no onboard Graphics)
Ram - 8.00GB
Hard Drive 1 Operating System: OCZ Vertex 4 (256gb)
Hard Drive 2 Music & Videos: Segate 1tb
Virtural Memory - 15.9GB
Video Card - NVidia GeForce GT 445M,,3GB Ram, Dedicated
Video Driver - NVidia 306.97
K-Lite Codec MEGA Pack installed (v9.4)
MS Office 2010 installed
IE 9, Google Chrome
Reply With Quote
  #13  
Old September 21st, 2011, 12:55 PM
p-buchanan p-buchanan is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 22
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Hi Roy,
It was the secondary sound card. Somehow Windows saw it has primary sound, and Hoster saw it as secondary sound. The clue was that Audio would not play, and it appears to have occurred because the secondary sound card was not installed (it plugs into USB). Once installed, I just had to configure things to use the correct card.

I fixed the problem in Windows, using the on board sound as the primary output, and for hoster made the secondary sound the secondary (as it should have been). Things are working great now, and thanks!
Reply With Quote
  #14  
Old September 21st, 2011, 12:57 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Deleted this answer as It has already been solved.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.
Reply With Quote
  #15  
Old September 21st, 2011, 12:57 PM
p-buchanan p-buchanan is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 22
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by KenKelley View Post
Greetings,

We have near itentical sysstems! Which Nvidia video card do you have?
Hi Ken,
I have a NVidia GeForce GT 550M, which supports 3d!

Pat
Reply With Quote
  #16  
Old September 21st, 2011, 01:58 PM
KenKelley KenKelley is offline
VIP
 
Join Date: Jan 2007
Location: Hampton Roads, VA
Posts: 1,027
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by p-buchanan View Post
Hi Ken,
I have a NVidia GeForce GT 550M, which supports 3d!

Pat
Hi Pat,

My 445 supports 3D also but I have uninstalled it as I don't a use for it.

Just out of curiousity, what is the date on the Nvidia Driver that you are using?

For Hoster, do you use the Nvidia Card or the CPU onboard graphics?
__________________
Ken Kelley

Test & Show Computer:
Dell Laptop XPS L701X
Operating System - Windows 7 Pro, 64 Bit, SP1
CPU - Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q740 @ 1.73GHz, 1734Mhz, 4 Core(s) (1st Generation with no onboard Graphics)
Ram - 8.00GB
Hard Drive 1 Operating System: OCZ Vertex 4 (256gb)
Hard Drive 2 Music & Videos: Segate 1tb
Virtural Memory - 15.9GB
Video Card - NVidia GeForce GT 445M,,3GB Ram, Dedicated
Video Driver - NVidia 306.97
K-Lite Codec MEGA Pack installed (v9.4)
MS Office 2010 installed
IE 9, Google Chrome
Reply With Quote
  #17  
Old September 21st, 2011, 06:49 PM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by Joe Nieves View Post
Okay, so basically just copy the Hoster folder too another drive and swap if needed to revert back to 5.2..?

What about the "KMA Files" folder..?

Thanks Roy,
Joe...
KMA files will be ok. The only thing that changes is the Songs database file which would make it incompatable with 5.02.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
  #18  
Old September 21st, 2011, 06:57 PM
p-buchanan p-buchanan is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chicago
Posts: 22
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by KenKelley View Post
Hi Pat,

My 445 supports 3D also but I have uninstalled it as I don't a use for it.

Just out of curiousity, what is the date on the Nvidia Driver that you are using?

For Hoster, do you use the Nvidia Card or the CPU onboard graphics?
Version: 4/21/2011 - 8.17.12.6830
I'm using the NVidia driver. It seems to work pretty well.
Reply With Quote
  #19  
Old September 23rd, 2011, 06:08 PM
WaltR WaltR is offline
VIP
 
Join Date: Oct 2004
Location: Beverly Hills, Florida
Posts: 2,932
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

I just updated to 5.03 and the first thing I noticed is the remove silence won't work anymore. I tried to re-do the remove silence and it says instantly the process is complete but it no longer removes the silence. I upgraded to 5.03 on my second computer and I have the same problem. Am I missing something?

I also just found that it wiped out most of the songs in my singers list. Before I panic someone please tell me I am doing something wrong!

Walt

Last edited by WaltR; September 23rd, 2011 at 06:13 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old September 23rd, 2011, 06:51 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Hoster 5.03 Bug Reports

Quote:
Originally Posted by WaltR View Post
I just updated to 5.03 and the first thing I noticed is the remove silence won't work anymore. I tried to re-do the remove silence and it says instantly the process is complete but it no longer removes the silence. I upgraded to 5.03 on my second computer and I have the same problem. Am I missing something?

I also just found that it wiped out most of the songs in my singers list. Before I panic someone please tell me I am doing something wrong!

Walt
If your remove silence was completed in a prior version you can't redo it, once it's set thats it.
If you open your Edit dialog and choose the multiple option then do a wild card search using the * look down the S-E Set column, if they are set to yes then they are done. The only ones they show no should be Video or MP3 files.

Regard to your singers list, When you first started 5.03, you should have seen a dialog box stating that it was rebuilding your database showing working on file 1 of xxxxx amount. Did you interfere with this process and stop it ?
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 04:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.