MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Vogone & Vogone Easy Software > Vogone Help

Vogone Help Post Vogone questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 11th, 2008, 05:34 PM
Vi Harris Vi Harris is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Tx
Posts: 15
Vogone opens too big

I just purchased Vogone 3.101, and when I click to open, the first time it opens, there's approximately an inch around the outer edge that is not visible, it is too large for the screen. I close and re-open and the second time, the viewable part is normal size. What's causing this and how do I correct it?
Reply With Quote
  #2  
Old January 11th, 2008, 09:47 PM
George George is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 5,299
You need to reset your screen resolution. Sounds like you're using 800/600.

Vogone is designed to be used at 1024/768, as are most newer software programs.

Right click anywhere on a blank spot on your desktop. Click properties, settings, and move the screen resolution slider to 1024/768.

If you don't like the smaller images for normal use, it's not much to set up before running Vogone, and change it back when you're done.
__________________
The oxen are slow,
but the earth is patient.
Reply With Quote
  #3  
Old January 11th, 2008, 10:11 PM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
Change your display size to at least 800x600. 1024x768 would be even better.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
  #4  
Old January 12th, 2008, 11:21 AM
George George is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 5,299
Dale,

Duplicated thread. Flagged ADMIN to delete one or the other.

On mine 860/600 is still too big so I suggested 1024/768 also.
__________________
The oxen are slow,
but the earth is patient.
Reply With Quote
  #5  
Old January 12th, 2008, 11:23 AM
George George is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 5,299
Did that get it for you?
__________________
The oxen are slow,
but the earth is patient.
Reply With Quote
  #6  
Old January 12th, 2008, 07:32 PM
Vi Harris Vi Harris is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Tx
Posts: 15
Vogone Opens Too Big

Yes, that works, but, if that is the problem, then why does it open normally the second time. If it's the resolution, I would think it's not going to change at all, no matter how many times I open it....just curious.
Reply With Quote
  #7  
Old January 12th, 2008, 10:07 PM
George George is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 5,299
Beats me

First I've heard of it resizing itself.

Just curious, you're not running Vista are you? So many oddball anomalies in that system it won't surprise me if you are.
__________________
The oxen are slow,
but the earth is patient.
Reply With Quote
  #8  
Old January 12th, 2008, 10:12 PM
Vi Harris Vi Harris is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Tx
Posts: 15
Nope, I'm running XP Professional. And I'm just going to live with the nusiance. I can't abide the tiny icons when I change the resolution. But thanks for all your suggestions.
Reply With Quote
  #9  
Old January 12th, 2008, 10:24 PM
George George is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 5,299
I hear you.

I don't like the small shortcuts either, so I just change it when I have a need for Vogone, then I put it back. I find that less a nuisance than staring at the mini shortcuts all the time.
__________________
The oxen are slow,
but the earth is patient.
Reply With Quote
  #10  
Old January 13th, 2008, 12:53 PM
Vi Harris Vi Harris is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Tx
Posts: 15
Thanks for that, but I'll just keep opening it twice. I use it a lot. I create karaoke from audio tracks. As far as new software, I have many new software programs and Vogone is the only one with this problem. Thanks again for all your suggestions. I always appreciate them.
Reply With Quote
  #11  
Old January 15th, 2008, 11:21 AM
dclark dclark is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,426
Quote:
Originally Posted by Vi Harris View Post
Thanks for that, but I'll just keep opening it twice. I use it a lot. I create karaoke from audio tracks. As far as new software, I have many new software programs and Vogone is the only one with this problem. Thanks again for all your suggestions. I always appreciate them.
Hi, Vi.

I think I see what you are describing. When you open Vogone on an 800x600 screen the first time, it lines up with the bottom of the screen. Then when you close and open it again, it lines up with the top of the screen. It appears to alternate between them.

Since Vogone is not a sizeable screen, I have another suggestion for you. What physical size is your screen? 15"? 17"? Would you consider moving up one size (add 2" to the diagonal), and then viewing your desktop in at least 1024x768 mode? This may be the solution you require. Displays are getting less and less expensive, and there is so much more to show on a screen than an 800-pixel wide screen can display. The great majority of web pages out there require that you view their pages in at least 1024x768, for example.

Just my 2...
Reply With Quote
  #12  
Old January 15th, 2008, 04:22 PM
Vi Harris Vi Harris is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, Tx
Posts: 15
Thanks, dclark. That explanation makes sense. I am using a 17" screen, but I will consider moving up to a larger one. I know the flat screens are much bigger and that is what most everyone has now. However, I must say that I have not noticed any problem with web pages, but I'm going to look closer now. Thank you again.
Reply With Quote
  #13  
Old January 16th, 2008, 06:13 AM
dcrog dcrog is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 41
In XP pro after you change your resolution, in the desktop properties click on the appearance tab then effects. Put a check mark beside use large icons and click ok. See if they are better for you.
Reply With Quote
  #14  
Old August 9th, 2017, 01:09 AM
richardmlldk richardmlldk is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2017
Location: Denmark
Posts: 1
Vogone opens too big

trying to find a gif from the light of courage to use as my icon but the file size is always too big
what do i do?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.