MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 5th, 2018, 11:12 PM
flipper flipper is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 187
Audio Problem

Have brand new Lenovo Laptop with windows 10 and current version of Hoster installed. Everything works great if I play off laptop for graphics but once the HDMI is plugged in to TV the sound goes away. Any suggestions?

Last edited by flipper; August 5th, 2018 at 11:20 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old August 6th, 2018, 04:07 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,738
Re: Audio Problem

This is MTU’s answer from FAQ:
http://blog.mtu.com/uncategorized/vi...dmi-port-to-tv.

I personally disable the HDMI sound out. Then those settings cant get overwritten.

Right click on the speaker icon on task bar and select sounds, select the playback tab then right click on the HDMI output. From the dropdown menu select Disable then Apply and OK.

You may need to have the HDMI cable connected while doing this. This only stops the audio sound does not affect the picture signal.
Hope that Helps.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.

Last edited by Roy Dennis; August 6th, 2018 at 08:42 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old August 6th, 2018, 08:57 AM
flipper flipper is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 187
Re: Audio Problem

Thanks for the reply. Followed instructions but when I get to playback it just shows Speaker/Headphone only not HDMI
Reply With Quote
  #4  
Old August 6th, 2018, 09:11 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,738
Re: Audio Problem

OK, Was you connected via the HDMI sauce at the time of selecting the playback tab ?

Anyway try this: while the playback tab window is open right click on a blank area within the dialog and another menu should appear, tick boxes for “show Disconnected Devices & Show disabled devices” and apply re- open and it should show the HDMI.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 04:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.