MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 17th, 2018, 06:25 PM
Kenny Kenny is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Lyric Problem

Out of the blue I am having lyric problems on my main monitor (monitor that singers use). The graphics for the lyrics are layering on top of each other and the background colors that are contained within the songs are not filling the screen up, just around the text of the lyrics. I can press the SND button and it clears up and looks as it should. However, I am having to press the SND button for each and every song after it starts. I have uninstalled and reinstalled Hoster and it made no difference. Nothing has changed on the computer because it is only used for Karaoke. I have tried turning off the Marquee in each of the tabs as well as the Singers Names. That made no difference. Still have to press the SND button at the beginning of each song. Any help on this? I have a karaoke party at my house tonight and this is annoying and makes reading the lyrics hard.
Reply With Quote
  #2  
Old November 17th, 2018, 07:40 PM
Kenny Kenny is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Re: Lyric Problem

IMG 0187 is before clicking SND button

IMG 0188 is after clicking SND button and what it normally looks like.

Again, I have to press the SND for every song no in order for it to look correct.
Attached Images
File Type: jpg IMG_0187.JPG (1.94 MB, 11 views)
File Type: jpg IMG_0188.JPG (2.09 MB, 10 views)
Reply With Quote
  #3  
Old November 17th, 2018, 09:27 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,890
Re: Lyric Problem

You say “Nothing has changed on the computer because it is only used for Karaoke”

Has windows updated since the last time you ran Hoster ?

Which version of Windows are you running ?

Sounds like a graphics driver problem, sometimes a windows update can affect graphic drivers.

Try rolling back the driver if that doesn\\\'t work go to the graphic manufacturers website and see if there is an update available.

How are you connecting from computer to ext monitor ?
Direct hdmi, video converter box, or svideo or some other way ?
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #4  
Old November 18th, 2018, 10:42 AM
Kenny Kenny is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Re: Lyric Problem

Thank you Roy. Yes, Windows (10 64 bit) automatically updates when needed. I will have to look at the graphic driver (it too is kept up to date) and see if rolling it back to a previous version will fix the issue. It is connected via HDMI. When I get a chance to do this I will report back and let you know if it fixes it. May be a couple of days. We did make it through the karaoke gathering last night, but it was quite annoying having to click the SND button on every song.

Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old November 27th, 2018, 01:00 PM
kod kod is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: North Carolina
Posts: 1,416
Re: Lyric Problem

Quote:
Originally Posted by Roy Dennis View Post
You say “Nothing has changed on the computer because it is only used for Karaoke”

Has windows updated since the last time you ran Hoster ?

Which version of Windows are you running ?

Sounds like a graphics driver problem, sometimes a windows update can affect graphic drivers.

Try rolling back the driver if that doesn\\\'t work go to the graphic manufacturers website and see if there is an update available.

How are you connecting from computer to ext monitor ?
Direct hdmi, video converter box, or svideo or some other way ?
Roy,

Have there been any more resolutions found on this problem?

I just got a call from a friend that is having the same problem. They upgraded to a new computer and now have this problem. I have not seen the computer yet, but will be going to meet with them tomorrow night (Wednesday) at 6:30pm to have a look at it.

They have supposedly updated the drivers but still have this problem.

Any suggestions?
__________________
KOD
Reply With Quote
  #6  
Old November 27th, 2018, 01:45 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,890
Re: Lyric Problem

I haven’t heard of any more resolutions to this problem.
Another poster seems to have similar problem here: http://forum.mtu.com/showthread.php?t=17167

I suggested he put in a help ticket.

Must be something developed with new graphics cards or a windows update.

It’s hard to find a solution if you can’t replicate it. I have 4 Computers all with different Graphics cards and can’t duplicate the problem.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #7  
Old November 28th, 2018, 09:51 AM
WaltR WaltR is offline
VIP
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,802
Re: Lyric Problem

Quote:
Originally Posted by kod View Post
Roy,

Have there been any more resolutions found on this problem?

I just got a call from a friend that is having the same problem. They upgraded to a new computer and now have this problem. I have not seen the computer yet, but will be going to meet with them tomorrow night (Wednesday) at 6:30pm to have a look at it.

They have supposedly updated the drivers but still have this problem.

Any suggestions?
By any chance are these computers with the lyrics problems Dell computers? I have had similar problems in the past with Dell. I returned the Computer and exchanged it for a Toshiba and the problem disappeared. Something to do with the Dell graphics card I believe.
__________________
Walt

Toshiba Qosmio Laptop; Windows 10, Intel I7, 32GB Ram, Graphics: 3GB GDDR5 Nvidia GeForce GTX 770M
With Optimus Technology, Optical Drive: Blue-ray Disc Rewriteable (BD-RE) and DVD SuperMultic Drive, Intel Dual Band Wireless-N 7260 2x2 AC Plus Bluetooth 4.0, LED Backlit Keyboard, 256 GB Solid State Drive and 4.0 TB and 1.5 TB Hard Drives, 4 USB 3.0 Ports.

Toshiba Satellite Laptop; Windows 10, Intel I7, 6GB Ram, Intel HD Graphics 3000, Breakaway Audio Enhancer. 3 TB External WD Caviar Green Hard Drive.
Reply With Quote
  #8  
Old November 28th, 2018, 12:57 PM
kod kod is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: North Carolina
Posts: 1,416
Re: Lyric Problem

Quote:
Originally Posted by WaltR View Post
By any chance are these computers with the lyrics problems Dell computers? I have had similar problems in the past with Dell. I returned the Computer and exchanged it for a Toshiba and the problem disappeared. Something to do with the Dell graphics card I believe.
I have no idea what brand the computer is that I am going to look at tonight, but I will keep that in mind!
__________________
KOD
Reply With Quote
  #9  
Old November 29th, 2018, 04:51 PM
daisymae daisymae is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Re: Lyric Problem

I fixed this issue on my HP Windows 10 64-bit laptop by just disabling the Graphics driver in device manager - so I\'m now just using the Windows basic video driver

Last edited by daisymae; November 29th, 2018 at 05:00 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old November 29th, 2018, 11:32 PM
kod kod is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Location: North Carolina
Posts: 1,416
Re: Lyric Problem

Quote:
Originally Posted by daisymae View Post
I fixed this issue on my HP Windows 10 64-bit laptop by just disabling the Graphics driver in device manager - so I\\\\\\\\\\\\\\\'m now just using the Windows basic video driver
Can anyone verify if that fixes it. I will not have a chance to test that option until Saturday night on the computer I am talking about. BTW - It is an HP...
__________________
KOD
Reply With Quote
  #11  
Old November 30th, 2018, 07:21 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,890
Re: Lyric Problem

I found this note this morning:

Intel chips receiving Modern Drivers as of Nov 28th:
•Intel UHD Graphics 620/630
•Intel Iris Plus Graphics 655
•Intel UHD Graphics 600/605
•Intel HD Graphics 620/630
•Intel Iris Plus Graphics 640/650
•Intel HD Graphics 610/615
•Intel HD Graphics 500/505
•Intel HD Graphics 510/515/520/530
•Intel Iris Pro Graphics 580
•Intel Iris Graphics 540

If you happen to have one of the above mentioned Intel chips, you should be getting the update anytime soon. If you still haven’t received it, you can go check for updates through the Intel Driver and Support Assistant.

While you can roll out to the previous driver or what Intel calls “legacy” drivers, the chip makers suggest not doing so; since it might result in “result in minor to catastrophic issues in your system as well as system instability.”

It was from this site:https://fossbytes.com/intel-modern-drivers-windows-10/

I have a Dell computer running Intel 620 graphics alongside Nvidea card, mine had a totally different problem which was causing Hoster to crash if I played a video instabutton while having “High performance Nvidea Processor” selected. I changed that to “Auto Select” and it works fine. I have also tried it with “Intergrated Graphics” selected and it still works fine including external monitor.

So I would suggest rather than just disabling the other graphics card in Device Manager, first open the NVidea control panel, under Global settings is a drop down box to select different choices, experiment with these first.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.

Last edited by Roy Dennis; November 30th, 2018 at 07:31 AM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 09:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.