MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 19th, 2009, 04:49 PM
magog2k magog2k is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
Question 4.11 Crashing

Just upgraded last week to 4.11, and I've never had any problems with Hoster until last week. During my show last week, Hoster crashed 5 times at the end of songs. Last night: 4 times, but 2 of them were in the middle of the songs. Any ideas? I'm running Vista (I know "Vista" but it works), and have never had any problems with crashing until 4.11

What is this " 4.11. " I've read about?

And has anyone elsed experienced "a pulsing" on chartbuster discs lately? Just wondering if it's my imagination. Seems like "heavy" songs in newer chartbuster have a pulsing in the volume........
Reply With Quote
  #2  
Old November 19th, 2009, 05:14 PM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
First thing I would suggest is to run through the set-up items again on this link:
http://www.mtu.com/upgrades/hoster/v...de-hoster4.htm

I especially would suggest you check for any new updates from Microsoft.

The 4.11. was a second release after fixing a couple minor bugs. If you have recently downloaded the set-up files then this is the version you got. You can check by going to Help/About Hoster and look for the dot after the 11.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
  #3  
Old November 20th, 2009, 06:15 PM
magog2k magog2k is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 12
4.11

I have the 4.11 , not 4.11. Is there somewhere I can find the 11. ?
Reply With Quote
  #4  
Old November 20th, 2009, 07:13 PM
Beavis's Avatar
Beavis Beavis is offline
VIP
 
Join Date: Sep 2002
Location: Berkshires
Posts: 2,758
thats the same version.
__________________
The King of One Liners!

Windows 10

Hoster 5.10
Reply With Quote
  #5  
Old November 21st, 2009, 01:43 AM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
Quote:
Originally Posted by magog2k View Post
I have the 4.11 , not 4.11. Is there somewhere I can find the 11. ?
Redownload from the Support section. The newer release replaced the original.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
  #6  
Old November 30th, 2009, 06:04 PM
WaltR WaltR is offline
VIP
 
Join Date: Oct 2004
Location: Beverly Hills, Florida
Posts: 3,069
Quote:
Originally Posted by ddouglass View Post
Redownload from the Support section. The newer release replaced the original.
I noticed the 4.11. also. Why wouldn't they just make the changes and call it 4.12 or 4.11b to eliminate any confusion as to what version you have? Seems strange.
Reply With Quote
  #7  
Old November 30th, 2009, 06:42 PM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
Walt they did that because they released the fixed one (4.11.) within a few days of the original. No user wide email ghad been sent out between, so it was determined that a very few had downloaded the original.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
  #8  
Old December 3rd, 2009, 12:01 PM
Peter Wakefield Peter Wakefield is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 9
Changing back to 4.10.

I upgraded to 4.11, now the words are out of sync with the music. I checked the PC requirement and found that now I need a Dual processor with at least 1.3 gig, i only have a ADM 1 gig. I can not upgrade my computer so I would like to go back to 4.10. How do I do that, do I need to be connected to the internet?

Last edited by Peter Wakefield; December 3rd, 2009 at 12:18 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old December 3rd, 2009, 01:30 PM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
Quote:
Originally Posted by Peter Wakefield View Post
I upgraded to 4.11, now the words are out of sync with the music. I checked the PC requirement and found that now I need a Dual processor with at least 1.3 gig, i only have a ADM 1 gig. I can not upgrade my computer so I would like to go back to 4.10. How do I do that, do I need to be connected to the internet?
If you look at 4.11 changes over 4.10 there is nothing that can cause the out of sync. Have you tried the audio adjustment (Playback Offset) in the Tools/Options utilities?
If you are trying to use the Background Audio and/or the Visualizations I suggest try turning them off and see if the karaoke is in sync without them.
To go back to 4.10 (which caused crashes and was the reason for 4.11) you will have to have a copy of the Hoster410setup.exe file on your computer. You will have to be connected to the internet to install it (Upgrade) over the 4.11.
Just to clear up the requirements it says a processor running at or greater than 1.3 GHz but does not say anything about a Dual processor. This has been in place since at least 4.08. As more requested new features are added the more processor power and resources needed to run the program.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
  #10  
Old December 4th, 2009, 03:54 PM
Peter Wakefield Peter Wakefield is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by ddouglass View Post
If you look at 4.11 changes over 4.10 there is nothing that can cause the out of sync. Have you tried the audio adjustment (Playback Offset) in the Tools/Options utilities?
Thanks Dale, I set the Playback Offset to -0.5 and it is now work great.
Reply With Quote
  #11  
Old December 12th, 2009, 12:52 PM
Harryoke Harryoke is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: East Central FL
Posts: 80
I am in this same boat myself. Was running on Vista with NO problems at all, then upgraded to 4.11 and now my swipes are lagging behind. I looked in the manual and saw the hoops to jump thru in the settings and was preparing to do that just now, but checking the forums first. I too will go adjust the offsets and see if that helps before going thru the big settings changes.
Reply With Quote
  #12  
Old December 12th, 2009, 01:12 PM
Harryoke Harryoke is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: East Central FL
Posts: 80
I too set my offsets to -0.5 and that seems to have fixed the issue...will tell you after the next show if there is any deviation from that news, LOL!
Reply With Quote
  #13  
Old December 17th, 2009, 12:29 PM
sleflar sleflar is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Location: Concord CA
Posts: 67
We have four different laptops makes and models. We've followed all of your instructions. We have a problem with them crashing serveral times a night. SOme of the other laptops have been experiencing crashes as well but only ocassionaly.
What To Do..........
Reply With Quote
  #14  
Old December 17th, 2009, 12:55 PM
ddouglass ddouglass is offline
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2004
Location: Ace, TX (5 miles past Nowhere)
Posts: 9,395
Quote:
Originally Posted by sleflar View Post
We have four different laptops makes and models. We've followed all of your instructions. We have a problem with them crashing serveral times a night. SOme of the other laptops have been experiencing crashes as well but only ocassionaly.
What To Do..........
When do the crash? How far into the show before it starts?
What are they doing at the time it happens? (searching, importing, just playing songs, what?)
Information on the computers? (O/S, RAM, processor speed, other programs open, etc.)
In other words we can't help or MTU can't find the problem if there are no details for them to try to test and duplicate.
__________________
Dale Douglass
2nd Generation Karaoke
I am not a member of the MTU Staff.
Reply With Quote
Reply

Tags
4.11, crash, pulsing


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 10:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.