MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 6th, 2018, 09:08 AM
flipper flipper is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 187
KMA Files

I have upgraded to a new laptop and want to transfer old KMA files to a new external hard drive. What file should they be transferred to so I can then rebuild the database?

It has been since 2009 since I have done any of this and have purchased the latest version of Hoster and everything appears to be different. The help manual seems to skip over this step.
Reply With Quote
  #2  
Old August 6th, 2018, 10:15 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,738
Re: KMA Files

Were they on an external before ?

If so just copy the folder to the new drive, when you plug it in check that the volume letter matches the old.

If not Follow these MTU instructions to change the drive letter http://blog.mtu.com/video-hoster/207

Windows 10 to find control panel right click windows icon select search and type “control panel” then follow the rest of the instructions.

Alternatively if your starting from scratch and have not copied your original songs.mdb to your new computer you can leave the drive letter at its default, open the Build songs database and use the Add folder or Add folder/subfolders buttons then navigate to the folder containing the kma files make sure you open it to see all the KMA files then press select, that will build them straight into your database.
Don’t do this if you already copied your original songs.mdb or you may get a load of duplicate errors.

Did your previous version of Hoster have the Backup/Restore function?
It would have been found from the Help menu this would make your new computer a clone of your old one.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #3  
Old August 6th, 2018, 11:43 AM
flipper flipper is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 187
Re: KMA Files

Volume Letter?

Never mind.....You mean Drive Letter
Reply With Quote
  #4  
Old August 6th, 2018, 11:46 AM
flipper flipper is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 187
Re: KMA Files

Copy the files to Which file in Hoster?
Reply With Quote
  #5  
Old August 6th, 2018, 02:03 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,738
Re: KMA Files

They don’t need to be in a Hoster folder if they are on an external drive. You can just create a folder and name what you like, example “My Kma Files”
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #6  
Old August 8th, 2018, 06:52 PM
flipper flipper is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Portland, Oregon
Posts: 187
Re: KMA Files

Sorry I\'m confused. I have them on an external drive how do I get hoster to find them? There has to be a process where I get them in the database where it can see them.

Simply having them on the hard drive will not make them visible to hoster. I guess I\'m missing something here.
Reply With Quote
  #7  
Old August 8th, 2018, 07:44 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,738
Re: KMA Files

Repeated from post #2:

Open Tools menu/ Songs Database/Build Database/ and use the Add folder or Add folder/subfolders buttons then navigate to the folder containing the kma files make sure you open it to see all the KMA files then press select, that will build them straight into your database.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 06:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.