MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 8th, 2017, 02:40 PM
Gonzo Gonzo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Dayton, OH
Posts: 18
Exclamation Not Responding... Oh CRAP!

I used Hoster for a dance on Saturday.
Everything was fine.
I tried starting it up yesterday and the splash screen appeared, the main window appeared, the small 2nd screen appeared but then nothing... it just sits there... and says not responding in the title bar.

I tried reinstalling over the existing installation and nothing happened...

can I uninstall and reinstall without loosing everything?

I have a backup but it is older than i would like to admit.

I also dont think i have changed much in the few days since it was working

I have a gig tomorrow... help!
  #2  
Old September 8th, 2017, 03:56 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,521
Re: Not Responding... Oh CRAP!

When you say you tried installing over existing (Nothing Happened)
How did you try doing it ?

Was this while Hoster was open ?

Have you got the original Hostersetup.exe file. ?
Or how are you starting the installation ?
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
  #3  
Old September 8th, 2017, 04:19 PM
Gonzo Gonzo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Dayton, OH
Posts: 18
Re: Not Responding... Oh CRAP!

Quote:
Originally Posted by Roy Dennis View Post
When you say you tried installing over existing (Nothing Happened)
How did you try doing it ?

Was this while Hoster was open ?

Have you got the original Hostersetup.exe file. ?
Or how are you starting the installation ?
Hoster was not running.
I have the original hostersetup.exe file.
Ran that... hoping that it may overwrite a bad file or something.
No such luck.
I have not downloaded the newest version that just came out.
I will try that too.
  #4  
Old September 8th, 2017, 04:46 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,521
Re: Not Responding... Oh CRAP!

What Im trying to get at, You say (Ran that... hoping that it may overwrite a bad file or something.
No such luck.)

Did it complete all the installation steps including Send to MTU part and still not start Hoster or did it not complete?
Did you see a 1706 error notice and press ignore, if so did the install complete after that Or not ?

If it completes the installation but still wont open Hoster try this.

Find your Hoster data folder. It is normally in a hidden folder at C:\\ProgramData\\mtu.com\\Hoster
(You can try copy & pasting this addess into the browser but change the double backslash for single slashes.)
If you cant find the ProgramData path in Windows 10 you can select to show hidden files and folders under the view tab in explorer.
If you open the Hoster folder find the Songs.mdb right click on it and rename it Something like Songsold.mdb close the Hoster folder then see if hoster opens. If it does you may have to rebuild the database.
I think that is the most likely problem that the database is corrupted so re installing another version wouldnt help.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.

Last edited by Roy Dennis; September 8th, 2017 at 05:38 PM.
  #5  
Old September 8th, 2017, 09:53 PM
Gonzo Gonzo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Dayton, OH
Posts: 18
Re: Not Responding... Oh CRAP!

Quote:
Originally Posted by Roy Dennis View Post
What Im trying to get at, You say (Ran that... hoping that it may overwrite a bad file or something.
No such luck.)

Did it complete all the installation steps including Send to MTU part and still not start Hoster or did it not complete?
Did you see a 1706 error notice and press ignore, if so did the install complete after that Or not ?

If it completes the installation but still wont open Hoster try this.

Find your Hoster data folder. It is normally in a hidden folder at C:\\\\ProgramData\\\\mtu.com\\\\Hoster
(You can try copy & pasting this addess into the browser but change the double backslash for single slashes.)
If you cant find the ProgramData path in Windows 10 you can select to show hidden files and folders under the view tab in explorer.
If you open the Hoster folder find the Songs.mdb right click on it and rename it Something like Songsold.mdb close the Hoster folder then see if hoster opens. If it does you may have to rebuild the database.
I think that is the most likely problem that the database is corrupted so re installing another version wouldnt help.
yes, it completed the installation, including sending information to mtu and the error 1706. Everything LOOKS like it installed fine. But when I start Hoster, I get the splash screen, then the main screen, then the lyrics window and then it just sits there. if i click on anything, i get the not responding message from windows.

I just tried renaming the songs.mdb. When I start hoster, I can see where it created a new songs.mdb but the program still freezes.
I then tried singers.mdb. That didnt work either...
  #6  
Old September 8th, 2017, 10:01 PM
Gonzo Gonzo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Dayton, OH
Posts: 18
Re: Not Responding... Oh CRAP!

Something I did notice...I *THINK* in the rotation column, I had 2 entries, Dance Music, and Love Songs....
Now there is only Dance Music, and the songs for love songs are listed as unavailable.
(see screenshot)
Attached Images
File Type: png screen.png (52.8 KB, 5 views)
  #7  
Old September 8th, 2017, 10:55 PM
Gonzo Gonzo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Dayton, OH
Posts: 18
Thumbs up Re: Not Responding... Oh CRAP! - SOLVED

SOLVED!

It was a corrupt history file.
I deleted the history files, restarted hoster, and everything worked fine.

Thanks Roy for the help!
  #8  
Old September 9th, 2017, 06:34 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,521
Re: Not Responding... Oh CRAP!

Thanks for letting us know.
When you say History file I presume you are referring to the playlists files that have an .hst extension ?
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
  #9  
Old September 9th, 2017, 09:52 AM
Gonzo Gonzo is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Location: Dayton, OH
Posts: 18
Re: Not Responding... Oh CRAP!

Quote:
Originally Posted by Roy Dennis View Post
Thanks for letting us know.
When you say History file I presume you are referring to the playlists files that have an .hst extension ?
Correct
  #10  
Old September 9th, 2017, 09:55 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,521
Re: Not Responding... Oh CRAP!

Thanks again for confirming that, ill close this thread now.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Closed Thread


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 02:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.