MTU.Community


Go Back   MTU.Community > KPro Studio and KHPro Software - Create your Own Karaoke Songs > KPro Studio and KHPro Help

KPro Studio and KHPro Help Post KPro Studio and KHPro questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 31st, 2004, 12:04 AM
macwilbert macwilbert is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Green Valley, AZ
Posts: 5
Question Accelerated Audiio

I am using Sound Forge to record some of my old tapes to wave files. They sound normal When I play back. When I upload them in KHP and add the lyrics, they play back at an accelerated rate. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old January 31st, 2004, 01:12 AM
jaddams jaddams is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: New York, NY
Posts: 1,199
[quote][i] Originally posted by macwilbert[/b]
I am using Sound Forge to record some of my old tapes to wave files. They sound normal When I play back. When I upload them in KHP and add the lyrics, they play back at an accelerated rate. Any suggestions?[/b]
You didn't tell us which version of Sound Forge you used. Versions prior to 6.0 had an acceleration problem upon transfering to an other media. There is a maintenance release to SF 6.02 which solved this problem.

Could you please tell us which version of SF you are using and under which operating system as well and RAM and CPU type and speed?

Thank you,

Jon
Reply With Quote
  #3  
Old January 31st, 2004, 04:53 PM
admin admin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Raleigh, NC, USA
Posts: 10,515
Sample rate or mono-stereo?

If your sample rate is not 44.1KHz the CDG created file will not play correctly.

If you have a monaural file (1 track), it will be assumed to be stereo when creating a CDG and therefore playback at 2x speed.

Be sure you fully understand what your original .wav file is.
__________________
Making Karaoke the best it can be!
http://www.mtu.com/
Reply With Quote
  #4  
Old February 2nd, 2004, 10:31 AM
macwilbert macwilbert is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Green Valley, AZ
Posts: 5
accelerated playback

I tried recording in stereo instead of mono and it worked just fine. Thanks for all the help.
Reply With Quote
  #5  
Old February 2nd, 2004, 04:02 PM
admin admin is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Raleigh, NC, USA
Posts: 10,515
OK...

Glad you're running now.
__________________
Making Karaoke the best it can be!
http://www.mtu.com/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.