MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Singers & Hosts Wisdom

Singers & Hosts Wisdom Post how to be a great karaoke singer or host.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old April 8th, 2015, 10:44 PM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
How to hook all this up???

So far, here's what I've got for my starter system, and it's all brand new...

Behringer Xenyx 1202FX Mixer
Behringer iNUKE NU3000 2-Channel 3000 Watt Power Amp
DBX DriveRack PA+ Complete Loudspeaker Management System

and I'm running a pair of Behringer Eurolive B212XL Speakers

So, do I connect the DBX DriveRack between the mixer and the amplifier?
Reply With Quote
  #2  
Old April 9th, 2015, 01:43 PM
Lonman Lonman is offline
VIP
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tacoma, WA
Posts: 2,690
Re: How to hook all this up???

Yep, mixer to Driverack
Driverack to amps
Then obviously speakers from amp.
__________________

Show PC Lenovo nVidia 3.2ghz proc
Win 8.1 64bit
Vid: nVidia GT720 2gb mem
Aud: Lexicon Alpha
Mem: 8gb ram
HD: 1tb int/1tb int
Test PC ASUS AMD 4ghz 8 core proc
Win 7 Pro 32 bit

Vid: LP Radeon HD 5450 Video Card - 1GB
Aud: Lexicon Omega USB I/O Interface
Mem: 16gb ram
HD: 1TB/1TB

Like us on Facebook http://facebook.com/lonmanproductions
Reply With Quote
  #3  
Old April 9th, 2015, 02:24 PM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
Re: How to hook all this up???

OK, thanks.

Now... how do I tie in the Lexicon device?

Does that connect to my laptop first, and then the mixer plugs in to the Lexicon device?

I'm using the Lexicon Alpha
Reply With Quote
  #4  
Old April 9th, 2015, 03:21 PM
Lonman Lonman is offline
VIP
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tacoma, WA
Posts: 2,690
Re: How to hook all this up???

Quote:
Originally Posted by Rockrz View Post
OK, thanks.

Now... how do I tie in the Lexicon device?

Does that connect to my laptop first, and then the mixer plugs in to the Lexicon device?

I'm using the Lexicon Alpha
Computer to Lexi via USB cable. Use either the 1/4" or RCA outputs of the Lexi to the mixers stereo channel - not the RCA 'tape in' plugs. The unfortunate thing with this mixer is lack of eq on the stereo channels, so if you get something that's really bass heavy, or needs the treble adjusted, turn the mids down to blend the singer better, you will not be able to. You may be abe to get an eq software that will allow you to adjust the music eq's from your computer. That is one thing that is lacking in Hoster that should be added.
__________________

Show PC Lenovo nVidia 3.2ghz proc
Win 8.1 64bit
Vid: nVidia GT720 2gb mem
Aud: Lexicon Alpha
Mem: 8gb ram
HD: 1tb int/1tb int
Test PC ASUS AMD 4ghz 8 core proc
Win 7 Pro 32 bit

Vid: LP Radeon HD 5450 Video Card - 1GB
Aud: Lexicon Omega USB I/O Interface
Mem: 16gb ram
HD: 1TB/1TB

Like us on Facebook http://facebook.com/lonmanproductions
Reply With Quote
  #5  
Old April 9th, 2015, 04:06 PM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
Re: How to hook all this up???

OK, thanks.

Do you know if the Lexicon folks have software to adjust the music eq from my computer?

Maybe something they sell separately that works with the Lexicon Alpha unit?
Reply With Quote
  #6  
Old April 9th, 2015, 04:21 PM
Lonman Lonman is offline
VIP
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tacoma, WA
Posts: 2,690
Re: How to hook all this up???

you should be able to find something for free. Something like this
http://www.freewarefiles.com/RealTim...ram_24090.html
__________________

Show PC Lenovo nVidia 3.2ghz proc
Win 8.1 64bit
Vid: nVidia GT720 2gb mem
Aud: Lexicon Alpha
Mem: 8gb ram
HD: 1tb int/1tb int
Test PC ASUS AMD 4ghz 8 core proc
Win 7 Pro 32 bit

Vid: LP Radeon HD 5450 Video Card - 1GB
Aud: Lexicon Omega USB I/O Interface
Mem: 16gb ram
HD: 1TB/1TB

Like us on Facebook http://facebook.com/lonmanproductions
Reply With Quote
  #7  
Old April 21st, 2015, 10:55 AM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
Re: How to hook all this up???

That program was released back in 2006, so I'll probably need to look around and see if there is anything more current available as to not cause issues with Win 7 Pro 64bit
Reply With Quote
  #8  
Old April 21st, 2015, 11:37 AM
Lonman Lonman is offline
VIP
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tacoma, WA
Posts: 2,690
Re: How to hook all this up???

That was just an example. It was literally the first search result I found. Just saying there are free alternatives that will work.
__________________

Show PC Lenovo nVidia 3.2ghz proc
Win 8.1 64bit
Vid: nVidia GT720 2gb mem
Aud: Lexicon Alpha
Mem: 8gb ram
HD: 1tb int/1tb int
Test PC ASUS AMD 4ghz 8 core proc
Win 7 Pro 32 bit

Vid: LP Radeon HD 5450 Video Card - 1GB
Aud: Lexicon Omega USB I/O Interface
Mem: 16gb ram
HD: 1TB/1TB

Like us on Facebook http://facebook.com/lonmanproductions
Reply With Quote
  #9  
Old April 21st, 2015, 12:26 PM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
Re: How to hook all this up???

Yeah, I found this one and it's supposed to be a good one...

JRiver Media Center

http://jriver.com/
Reply With Quote
  #10  
Old April 21st, 2015, 12:45 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,714
Re: How to hook all this up???

That does not look like an equalizer to me, it's a media player.
Unless you gave us the wrong link.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #11  
Old April 21st, 2015, 01:33 PM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
Re: How to hook all this up???

It has an equalizer built in.

They have a 30 day trial period so I'll experiment with it and see if just the EQ part can be used by itself.
Reply With Quote
  #12  
Old June 25th, 2015, 08:49 PM
Rockrz Rockrz is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2007
Location: I'm right here!
Posts: 156
Re: How to hook all this up???

After chasing down the right connectors, I finally got all this hooked up and it's working.

Now, on to learning how to tweak and adjust as needed and gotta get my monitor speaker setup as well as the flat screen for the lyrics.

At least it seems to be working OK and the amp allows the volume to get pretty high, but I'm only in my garage.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.