MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 9th, 2018, 05:13 PM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Question Paul Hoster screen does not open completely

#1 When I open Hoster it doen\'t open to the bottom of the screen. I have tried closing Hoster with the X at the top right hand corner,but that didn\'t work.

#2 When I go to import songs the spaces to put the artist and Ready/Imported are crowded together with the song title.
Reply With Quote
  #2  
Old October 9th, 2018, 08:12 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,830
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Take a look at this video see if it helps.http://youtu.be/DLi7MlBZXvE?hd=1

Otherwise show some screen shots of what you are seeing.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #3  
Old October 10th, 2018, 08:21 AM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Question Re: Paul Hoster screen does not open completely

Hey Roy, Thank you for the video, it was impressive. I already know how to resize the screens, but when I close out of Hoster or even close out of the import screen, nothing stays where I moved it to.
Reply With Quote
  #4  
Old October 10th, 2018, 08:41 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,830
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Sounds like something in the registry gone amiss.

Iíll see if support knows the answer.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #5  
Old October 10th, 2018, 08:51 AM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Roy, I fixed the Hoster opening screen by clicking the expansion button, hower when I go to the import screen and move the artist and ready/imported area, they do not stay where I moved them to after I close and reopen the import songs area.
Reply With Quote
  #6  
Old October 10th, 2018, 09:04 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,830
Re: Paul Hoster screen does not open completely

I attach another screen shot:

Is it related to not having those boxes selected ?
Attached Images
File Type: jpg Import dialog columns.jpg (374.0 KB, 5 views)
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #7  
Old October 10th, 2018, 09:09 AM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Re: Paul Hoster screen does not open completely

all of them are checked
Reply With Quote
  #8  
Old October 10th, 2018, 09:19 AM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Roy, I fixed the Hoster opening screen by clicking the expansion button, hower when I go to the import screen and move the artist and ready/imported area, they do not stay where I moved them to after I close and reopen the import songs area.
Reply With Quote
  #9  
Old October 10th, 2018, 09:52 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,830
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Have you got time to link up ?

I tried phoning but got no answer.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #10  
Old October 10th, 2018, 11:49 AM
MTUSUPPORT MTUSUPPORT is offline
Moderator
 
Join Date: Nov 2000
Location: Raleigh, NC
Posts: 5,216
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Your running a really old version, 5.41.04 from our records. This may or may not be the issue, I just tested all this on the very latest 6.01.01 version and it works perfectly fine on our systems. (Win 7 and 10)
__________________
Bryan, MTU
Reply With Quote
  #11  
Old October 10th, 2018, 01:20 PM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Question Re: Paul Hoster screen does not open completely

Roy, I had to leave for awhile but I am home now 772 465-9295.
If I upgrade will I loose my playlists?
Reply With Quote
  #12  
Old October 10th, 2018, 01:33 PM
dclark dclark is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,735
Re: Paul Hoster screen does not open completely

No, your playlists will stay intact.
Reply With Quote
  #13  
Old October 10th, 2018, 02:50 PM
pselph2528 pselph2528 is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: fl
Posts: 103
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Thank you
Reply With Quote
  #14  
Old October 10th, 2018, 05:36 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 5,830
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Since remotely connecting to Pauls computer I can see the index hard drive Artist, Title and Status columns do not retain their positions (Not persistent).
They are all visible just not at an ideal setting. He has to adjust them each time he wants to import something.
He is using an old version of Hoster 5.41.
After seeing his issue I ran a copy of 5.41 on my own computer and that is the same, column widths and position none persistent.
As It performs the same on my test computer I can only assume it is an incompatibility with Windows 10 with that version.

Paul does not run Hoster as a Karaoke Host, he Runs it a performer only and mainly runs from different playlists. loading different playlist for different types of show.

He has no need for any of the bells and whistles that most of us require like rotation management, he does not use Marquee or Singers name display.

He actually uses the singers database for storing songlists like 60s nights, Halloween and loads of others not as singers database like a karaoke host.

Although the column width is an annoyance I think it is acceptable for the way he uses it.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 320 Gb Hard Drive. K-lite Mega version 1205
Show Laptop: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Reply With Quote
  #15  
Old October 11th, 2018, 08:13 AM
WaltR WaltR is offline
VIP
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,794
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Just wondering, if he upgrades will his old playlist be compatible to the new version of Hoster?
__________________
Walt

Toshiba Qosmio Laptop; Windows 10, Intel I7, 32GB Ram, Graphics: 3GB GDDR5 Nvidia GeForce GTX 770M
With Optimus Technology, Optical Drive: Blue-ray Disc Rewriteable (BD-RE) and DVD SuperMultic Drive, Intel Dual Band Wireless-N 7260 2x2 AC Plus Bluetooth 4.0, LED Backlit Keyboard, 256 GB Solid State Drive and 4.0 TB and 1.5 TB Hard Drives, 4 USB 3.0 Ports.

Toshiba Satellite Laptop; Windows 10, Intel I7, 6GB Ram, Intel HD Graphics 3000, Breakaway Audio Enhancer. 3 TB External WD Caviar Green Hard Drive.
Reply With Quote
  #16  
Old October 11th, 2018, 09:44 AM
dclark dclark is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,735
Re: Paul Hoster screen does not open completely

Quote:
Originally Posted by WaltR View Post
Just wondering, if he upgrades will his old playlist be compatible to the new version of Hoster?
I believe they will be. Still, it is never a bad idea to do a Backup.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 09:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.