MTU.Community


Go Back   MTU.Community > Hoster Software > Hoster Help

Hoster Help Post Hoster questions, tips and suggestions here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old March 31st, 2019, 02:08 PM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Bottom three boxes

When I try to get out of Songbook I\'m not able to read the bottom three boxes. Does anyone know how to correct this? Today is the first time I\'ve seen it do this.

Thanks,
Ernie
Reply With Quote
  #2  
Old March 31st, 2019, 02:10 PM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Re: Bottom three boxes

Sorry, I forgot to include the jpg.
Attached Images
File Type: jpg mtu.jpg (35.1 KB, 12 views)
Reply With Quote
  #3  
Old March 31st, 2019, 06:03 PM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Bottom three boxes

That appears to be a Word problem.

Try opening a different word document, making a change in it then try closing again and see if that dialogue appears the same ?

If it does I would suggest try changing your screen resolution on a tempory basis see if it repairs it.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.
Reply With Quote
  #4  
Old April 1st, 2019, 04:56 PM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Re: Bottom three boxes

Roy,
When I made a change to another document and went to get out, the box came up normal. I then tried it again in Hoster and couldn\'t get the complete box. I can work with it, but I\'m just confused why it\'s happening.

Ernie
Reply With Quote
  #5  
Old April 2nd, 2019, 03:54 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Bottom three boxes

Confusèd myself?
Is this only happening when you open it using the view songbook button within the create songbook dialogue of Hoster ?
Try opening the file without Hoster open direct from Word see if you get the same problem.
That way we can see if it\'s a Hoster problem or a word problem.

One question, you are not using a Mac computer are you? I ask as after googling this problem it seems it is quite common bug for people running Windows on a Mac.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.
Reply With Quote
  #6  
Old April 2nd, 2019, 05:08 PM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Re: Bottom three boxes

Roy, I changed a document in Word and when I went to close it, the complete box was opened. I then went to Hoster and it\'s still not opening the box all the way. Like I said, it\'s not a problem, it\'s just that I\'ve never seen that before and thought there might be a simple fix.

Thanks,
Ernie
Reply With Quote
  #7  
Old April 3rd, 2019, 09:39 AM
dclark dclark is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,974
Re: Bottom three boxes

  1. Are you using Windows on an Apple computer?

  2. What is your Screen Resolution set to?

  3. What program are you using to view your Song Book? (Click the Select Viewer button)

  4. Does this happen if you view the SongBook.rtf file outside of Hoster?
Thanks!
Reply With Quote
  #8  
Old April 3rd, 2019, 11:03 AM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Re: Bottom three boxes

dclark,
1. No
2. 1920x1080
3. Access
4. How do I use view SongBook.rft outside of Hoster?

Thanks,
Ernie
Reply With Quote
  #9  
Old April 3rd, 2019, 11:13 AM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Re: Bottom three boxes

Sorry,
3. Winword
Reply With Quote
  #10  
Old April 3rd, 2019, 11:15 AM
Roy Dennis's Avatar
Roy Dennis Roy Dennis is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2004
Location: Kent, England
Posts: 6,089
Re: Bottom three boxes

4. How do I use view SongBook.rft outside of Hoster?

Thanks,
Ernie[/quote]

One way, Open the Hoster data folder, find the SongBook.rtf file, copy it and paste it to your desktop. Close Hoster.

Now either right click on the desktop copy and select “Open With” then select word.

Or alternately open word and brows to the file on your desktop and open it.
__________________
Roy.
Test Laptop: Windows 10 Home Premium 64bit. Acer Aspire 5738G Intel core 2 Duo T6600 ATI Graphics 500Mb dedicated. 4Gb Memory 500 Gb SSD Drive. K-lite Mega version 1205
Show Backup: Windows 10 Acer Aspire Touch Screen V15, Intel core i5, Iris Graphics 6100 up to 8277mb dynamic video, 16Gb memory, 1 TB hybrid HDD. K-lite Mega pac.
Show Computer: Windows 10, Dell Inspiron 15 7000, CPU I7-855OU, Ram 8GB, Graphics UHD620 + Nvidea GeForce 940MX, Hard Drive SSD 256GB + 1GB internal.
Reply With Quote
  #11  
Old April 3rd, 2019, 02:34 PM
Ernie Ernie is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Cincinnati
Posts: 471
Re: Bottom three boxes

Roy, I opened it with Word and made a change and then closed it and the box opened all the way. Maybe it is Hoster?? To me it\'s nothing to worry about. Thanks for your help.

Ernie
Reply With Quote
  #12  
Old April 4th, 2019, 01:39 PM
dclark dclark is offline
Administrator
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,974
Re: Bottom three boxes

One more question, Ernie: Do you have your screen resolution set to 125%, 150%, or some other value other than 100%?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On


All times are GMT -4. The time now is 06:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2009 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
The contents of this forum are copyrighted by Micro Technology Unlimited, 2000-2008. Use of any material from these Forums is prohibited without written agreement from MTU.